Il scoti pe bebe afara inainte de botez?

Bebe a sosit acasa! Este un motiv de bucurie, dar sunt multe lucruri pe care le ai de facut ca proaspata mamica. Si in mod sigur ai nevoie de ajutor, de sfaturi. Noi iti venim in ajutor.

Il scoti pe bebe afara inainte de botez?

Mesajde angemin11 pe Mar Feb 24, 2009 10:21 pm

Nu am iesit cu copilul cateva zile din casa, datorita obiceiului care zice ca mama nu trebuie sa iasa din casa pana nu ii citeste preotul.Tin minte ca s-a plimbat mama saraca de la un preot la altul si nici unul nu vroia sa vina acasa, din comoditate. Pana la urma, mi-am luat inima in dinti si am iesit cu baietelul in jurul blocului pentru 5-7 minute.Acesta era destul de speriat de lumina soarelui, desi era de-abia la inceputul primaverii.Am continuat a doua zi cu inca cinci minute si tot asa, progresiv.
Nu i-am acoperit fata, cum am vazut ca mai fac mamicile, fiindca mi se pare ridicol.
Pana la urma, am gasit un preot care mi-a citit si am continuat sa-l scot pana la botez, chiar daca mama sau vecinele imi spuneau ca nu respect traditiile.
Nu sunt foarte superstitioasa, mi-ar fi placut sa respect si traditia, dar asa a fost atunci si nu as fi putut tine copilul in casa sau protejat de vazul lumii 2 luni de zile.
Pentru mamicile care nu stiu ce sa faca, le sfatuiesc sa cheme un preot acasa imediat dupa iesirea din maternitate si, cel tarziu de la 10 zile de la nastere sa scoata copilul afara.
Scoaterea bebelusului trebuie sa se faca progresiv si copilul sa nu fie expus direct la soare.
angemin11

Re: Il scoti pe bebe afara inainte de botez?

Mesajde 27ralu pe Lun Iun 01, 2009 11:26 am

noi am facut botezul la 3 luni jumate.
pana atunci, l-am scos sa-l duc la doctorita.
si eu am iesit din casa, ptr cumparaturi, ca nu puteam sa stau.am fost la preot, mi-a citit, si apoi ,gata.
27ralu

Mesajde despina pe Mie Iul 01, 2009 11:21 am

Bebe al meu are 2 luni si o saptamana. Am facut botezul la 7 sapatamani, iar ianainte am iesit cu el de la a 10-a zi de viata. In saptamana dinanintea botezului am fost la cumparaturi, la nasi la tara (100 km in afara orasului), iar lui bebe chiar i-a placut era asa atent in supermarket :D
despina

Mesajde Antonioroby75 pe Dum Ian 31, 2010 1:06 pm

Si eu l-am scos afara pe bebe din a 10-a zi. Stau la curte si era un inceput de aprilie asa senin! L-am imbracat in salopeta cosmonaut si l-am pus in carut. Faceam ture prin graadina si curte si ii placea DOAR afara. La 3 saptamani l-am botezat.
Antonioroby75

Mesajde teutu pe Dum Ian 31, 2010 8:49 pm

Am scos si eu bebele afara la doar 20 de zile pentru ca este iarna,daca era vara il scoteam mai devreme si mai des.Mi se pare o tampenie asta cu botezul,ca multe altele.
teutu

Înapoi la Salonul bebelusilor